Bugün (7 Aralık 2012) saat 13.00’de Ankara’da Ankara Kadın Platformu, Adana’da Adana Kadın Platformu, Eskişehir’de Eskişehir Demokratik Kadın Platformu ve İstanbul’da İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği (İKD), Sosyalist Feminist Kolektif, Gökkuşağı Kadın Derneği gibi kadın kuruluşlarından kadınlar, eş zamanlı olarak Ankara’da meydana gelen toplu tecavüz davasında eksik test yaparak görevini ihmal eden Ankara Adli Tıp Kurumu ve 2 yıl boyunca rapor göndermeyen İstanbul Adli Tıp Kurumu hakkında birçok ilde suç duyurusunda bulundu.
İstanbul’da saat 13.00’de Çağlayan Adliyesi önünde toplanan kadınlar, adliyenin ana kapısına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘ Erkek vuruyor, devlet koruyor’, ‘ Adli Tıp Kurumu tecavüzü aklama, tecavüzcüyü koruma’ sloganları eşliğinde adliyenin ana kapısına ulaşan kadınlar, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Okunan basın açıklaması, kadınların mücadelesiyle şekillenen kadınların lehine yasaların uygulama esnasında birer enkaza dönüşmesinde Adli Tıp Kurumu’nun önemli bir payı olduğuna dikkat çekilerek başladı. Açıklamanın devamında bu enkazın altında nasıl kaldığını göstermek için olay kısaca anlatıldı ve tecavüz sanıklarını beraata götüren yolun taşlarının Ankara Adli Tıp Kurumu, İstanbul Adli Tıp Kurumu ve erkek yargı tarafından nasıl döşendiğinden bahsedildi. Sadece bu davada değil, neredeyse tüm taciz ve tecavüz davalarının tamamında kadının beyanının esas alınmaması ve tüm ispat yükünün mağdur kadına yüklenmesi, sanki cinsel saldırıya uğrayan herhangi bir kadının ‘beden ve ruh sağlığının bozulmaması’ mümkünmüş gibi hareket edilmesi nedenleriyle asıl şüpheli/sanık olarak erkeğin değil, şikayetçi kadının yargılandığı bir arenaya dönüşmekte olduğunun altı çizilerek Adli Tıp Kurumu’nun rapor verme sisteminin kadınları yıldırmaya, tecavüzcüleri korumaya yönelik olduğu vurgulandı. Açıklamanın sonunda ise ‘Tecavüzcülerin beraatinin en büyük sorumlusu Adli Tıp Kurumu hakkında suç duyurusunda bulunuluyor, yargı-Adli Tıp Kurumu işbirliğiyle tecavüzcülerin aklandığı davaların son bulmasını, Yargıtay aşamasında bu davada verilen yanlış kararın düzeltilmesini istiyoruz’ denildi.
Kadınlar alkışlar, zılgıtlar eşliğinde eylemlerine son verdiler.